Crema de chocolate negro con naranja (Crema de ciocolata amaruie cu portocala)

de naomy in Dulciuri, 21 Mar 2012 | 5327 vizualizari

 

De fapt e o super crema, deoarece se face repede si e gustoasa si eschisita.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr de ciocolata amaruie de 75% cacao
  • 150 mil frisca lichida de 30% grasime
  • 90 mil de apa fiarta
  • 50 gr zahar brun
  • o jumatate de portocala
  • 1 ou
  • un vf cutit de sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de chocolate negro con naranja (Crema de ciocolata amaruie cu portocala):

Stoarcem sucul  de la portocala si razuim coaja si o amestecam cu zaharul brun si o lasam deoparte.Se zdrobeste ciocolata si se pune in blender,separat clocotim apa pe care  o turnam peste ciocolata  si o mixam cateva secunde pana la topire. Apoi treptat adaugam oul, frisca lichida,continutul de la portocala ,sarea si  mai mixam pana la omogenizare cam 1 minut.Cand este gata se da la frigider cateva ore ,dupa care se serveste dupa preferinte ,( ca si umplutura ,sau doar acompaniata de felitute de portocale,se poate sevi si  cu frisca,in functie de gustul fiecaruia).

TIPS-URI

1

Pentru blat ,sau foi ,se dubleaza cantitatea de ingredienta si bineanteles se poate modifica retea ,ex: cu nuca de cocos ,nuca prajita ,migdale etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de chocolate negro con naranja (Crema de ciocolata amaruie cu portocala)" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Reteta de tort Irina cu crema de afine de padure